måndag 16 september 2013


Vår värld har många brister, mycket som är hemskt och fel. Allt är verkligen inte frid och fröjd,
och jag tror att alla faktiskt kan relatera till det. För världen är långt ifrån perfekt.
För några år sedan tänkte jag inte så mycket på jämnställdheten mellan män och kvinnor i samhället. Det var inte tankar som fanns i mitt huvud. För ett tag sedan ramlade jag in på DEN HÄR sidan. Efter det fick jag mig en riktig tankeställare.

Hur sjukt är det inte egentligen att 
97% av alla våldtäksmän inte behöver spendera en enda dag i fängelse?
kvinnor har lägre lön än män för samma arbete?
modellagenturer letar modeller utanför anorexiakliniker?
en kvinna våldtas var fjortonde sekund i Sydafrika?

Hur jävla sjukt är inte det? 
Jag vill att någon ska knacka mig på axeln och säga att det bara var en mardröm, att det inte alls är så vår värld ser ut. Men det är ingen dröm, det är vardagen. Det är vår vardag, din vardag, min, din dotters, syster, kompis, mammas, pappas, brors. Vi lever i ett samhälle där rättigheterna för kvinnor och män inte är detsamma. Visst, Sverige är ändå ett land som är väldigt jämnställt, men bristerna finns där!
Jag får en klump i magen när jag läser sådant här, att en kvinna våldtas var fjortonde sekund.
Räknar till fjorton, sväljer, räknar en gång till. Får en ännu större klump i magen.

Det är hemskt, och jag tror inte att jag behöver skriva mer. 

5 kommentarer:

 1. Sv: Ja, jag har inte varit medlem så länge, bara 3-4 månader men jag gillar tumblr mycket! :)

  SvaraRadera
 2. Hihi! Ja, den var rätt bra när man börjat kolla på den, kan verkligen inte slita sig ifrån den!

  SvaraRadera
 3. Bra insikter! Jag är med i en feministgrupp i min lilla stad och där har jag funnit likasinnade och mitt självförtroende har verkligen förbättrats då den här gruppen visade mig att alla olikheter och likheter är okej. En fantastisk känsla. Finns det någon sån grupp där du bor? Och förresten, jag ska döpa min katt till Pussy!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen helt sjukt. Vi har pratat en del om det i skolan och ju mer man pratar om det, desto mer inser man hur sjukt det är.
  Bara en sån sak som att majoriteten av killarna i klassen tycker det är mysigt och avkopplande att promenera i stadens stora park mitt i natten, medans nästan alla tjejer undviker det p.g.a. rädsla för att bli utsatta på för det ena eller det andra. HUR sjukt är inte det?

  SvaraRadera
 5. Sv: Tack va rar du är!! <3

  Åh, så fint att du skriver om det här! Tycker det är så viktigt! Och det behöver verkligen uppmärksammas överallt för det finns verkligen påriktigt fortfarande människor som påstår att det INTE finns några skillnader i hur män och kvinnor behandlas. Det gör mig så himla rädd, hur kan en människa vara så bild för sin omvärld? Min svåger satt förra julen och sa "Nej Kajsa, det finns inte alls ett ideal i dagens samhälle som säger att smal är vacker" Men hallå, har du bott under en sten eller?

  SvaraRadera