onsdag 4 december 2013

Bara ikväll

‘’och det kommer kanske inte alltid va vi två, bara så länge det finns stjärnor över oss, och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå’’ sjunger Håkan Hellström i hörlurarna. Hans låtar går på repeat hela nätterna när tankarna tar över för mycket. På något sätt får han en del utav smärtan att försvinna som om hans musik har en läkande kraft, som ett plåster för alla sår. Men när man stänger av musiken och plåstret dras av början man blöda igen och allt gör precis lika ont som innan. Hans texter beskriver allt så bra att det nästan är läskigt, vissa låtar är som en bok tagen ur mitt liv.

Jag saknar att stå där i publikhavet och vänta på att min hjälte ska stiga upp på scenen, saknar att känna tårarna rinna på kinderna utav lycka för en gångs skull, jag saknar värmen, jag saknar att dansa till de finaste låtarna jag vet, rysningarna över hela kroppen för att allt är så magiskt, saknar att sjunga tills rösten inte finns kvar, saknar att slippa tänka, jag vill inte tänka de tankar jag tänker. Jag saknar hans fånigt fina leende och hans röst, fjärilarna i magen när det känns som att han kollar på just mig, ja osynliga lilla jag, saknar att kunna le tillbaka till honom och mena det, jag saknar förvandlingen som sker under de timmarna han spelar, hur livet går från sämst till bäst. Jag saknar det.

6 kommentarer:

 1. Åh vad jag känner igen mig, inte just med Håkan, men med att konserter är så jävla bra på att liksom få en att glömma. Och att musik betyder så mycket och kan fungera som plåster <3

  SvaraRadera
 2. SV: tack tack tack johanna! :D

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Delta gärna i min bloggtävling med pris till ett värde av 300kr :)

  SvaraRadera
 4. sv: Men det är inte så lätt, det förstår du nog. Ibland finns det inga andra alternativ. Klart jag förstår att jag borde sluta, men just nu känns de inte möjligt.Jag vill ju att du ska sluta också, eller i alla fall försöka. Kan du det?

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ville bara säga till jag följer din blogg..
  Och så vill jag också tipsa om en av mina favoritlåtar som jag senaste året har haft som "mörkerlåt" men som man också kan lyssna på annars, eller hela tiden för texten är skitbra och hoppfull.
  Stor kram :))
  After the storm-mumford n sons

  SvaraRadera
 6. vad tycker du är roligt att läsa om i bloggar? Skulle uppskatta lite tips & idéer:)

  SvaraRadera