tisdag 1 april 2014

Rädslan förstör mig mer

- Vad modig du är som vågar skära dig så djupt, jag börjar gråta bara jag skär mig på en kökskniv.

Det blir tyst. Jag sitter på en brits på vårdcentralen och meningen nästan skär sig in i huvudet på mig.
Modig? Ja för det är så modigt att förstöra sig själv. Jag är så modig som hatar mig själv, modig
som är kapabel till äckliga och hemska saker. Ska jag ta det som en komplimang? Man tackar man
tackar. Eller? 


och så fortsätter sjuksköterskan lägga om mina sår som om ingenting har hänt.

8 kommentarer:

 1. Öh? det va ju en jätte konstig kommentar :s
  nej det är ju inte modigt, det är jätte hemskt :c jag hoppas du blir bättre snart, det förtjänar du<3

  SvaraRadera
 2. ibland hoppar grodor ur munnen även på de som ursprungligen vill väl. ofta tänker de inte själva på hur tokigt det uppfattas.. den mesta personal jag stött på har faktiskt blivit tacksam när jag ifrågasatt deras formuleringar i sådana lägen!

  SvaraRadera
 3. Men alltså va?! Hur tänkte sjuksköterskan ens?
  Modigt liksom, handlar det om mod? Vadå, de som tar livet av sig är modigast av alla och de som bara rispar lite är ganska fega? Åhh så jävla dumt, varför finns det så många idioter inom vården?!

  SvaraRadera
 4. NEJ MEN FY! Hur har hon ens mage att säga någon sådant om hon arbetar med självskadande beteende? Vet hon inte skillnaden på "mod" och "desperation"? Man självskadar inte för att man ska bevisa sig modig utan för att man mår så dåligt! Blir så upprörd när jag läser sådant här, hoppas du lär dig att stänga av och stänga ute alla idiotiska kommentarer! :(

  SvaraRadera
 5. Otroligt klumpigt sagt av henne tycker jag! Även om hon inte fattar det själv så är det ju antingen otroligt triggande eller sårande att säga så till någon, usch! Älskar dig. <3

  SvaraRadera
 6. Åh, så fullkomlig korkat. Lite som när min skolsköterska sade "ojdå, där fick du verkligen till det"... Liksom jaha? Vadå då?

  SvaraRadera
 7. En sak som triggade mig när jag hade ett självskadebeteende, som kommer lite då och då men som jag av någon konstig grej lyckas trycka undan, var när jag satt på psyk efter ett mordförsök och en läkare ställde frågan "Vad gör du här?" vad svarar man på det? Läkaren såg även att jag hade rispat mig själv och sa rakt ut "Du är inte så värst självmordsbenägen va? Du vill nog bara ha uppmärksamhet". Jag kan tro att det bara slank ur munnen på läkaren, men där satt man och kände sig ännu mer värdelös för det verkade ju som att man inte gjorde rätt, inte ens skada mig kunde jag göra rätt.

  SvaraRadera
 8. Modig? Modig?
  Det är inte modigt. Det är så jävla synd att så många mår så dåligt att de måste skada sig själva för att människor ska märka det.

  SvaraRadera