onsdag 11 december 2013







  • Att det inte ligger i hur många ärr eller hur djupa sår man har som avgör hur dåligt man mår - det har ingenting med det att göra. En person med noll ärr kan må lika dåligt som någon som har hela kroppen full av ärr. Det syns inte utanpå vilken person som mår sämst och egentligen, VARFÖR tävla om att må sämst och ha flest ärr? Det är inte värt det! 

  • Att samma sak gäller med vikten - det är inte alltid den personen som väger minst som är mest sjuk. Det är inte det som avgör hur allvarliga tankarna är. Personer som lidit av bulimi men varit normalviktiga har dött. Vi måste sluta tänka att ''smalast är sjukast'' för så är det inte alltid. Det ska inte vara någon tävling, absolut inte. 

  • Lära oss att tycka om oss själva - det är så många i dagens samhälle som går runt och hatar sig själva. Det är så hemskt. Men samhället lär oss att man inte ska vara stolt över sig själv och det är SÅ SÅ fel. Vi måste lära oss att det är okej att vara stolt över sig själv, det är okej att tycka om sig själv! 

  • Att det är okej att må dåligt - Du ska inte skämmas över att du är deprimerad, du ska inte skämmas över att du har en ätstörning, eller någon annan psykisk sjukdom. Det är okej att vara sjuk. Kom ihåg att du är inte dina diagnoser, dina sjukdomar. Du är du och inte sjukdomen! 

  • Alla bra saker i livet - Istället för att fokusera på allt dåligt, försök fokusera på det bra. Ja du kanske fick dålig betyg i engelska, men kolla vad bra du fick i svenska! Du kanske inte tycker om din näsa, men du älskar din mun. Försök, försök, försök fokusera på det positiva. Och sen har man ofta tankar om sig själv som är fel, som att ens näsa är ful, magen är tjock, för stora armar. Fråga någon annan och den kommer säga sanningen, att DU är fin.

1 kommentar:

Please, be kind. Jag har ett tungt hjärta. Kram