tisdag 7 december 2021

Lämna. (Inte)

Du lovade mig
att aldrig gå
Du gav mig löften
om en bättre morgondag 
Du sa att du aldrig
skulle göra som alla andra,
lämna

Men så sitter jag här idag
ensam och undangömd 
på en psykiatrisk avdelning 
Jag sitter här och du
som lovade mig ditt liv
och ditt hjärta, 
är någon helt annanstans 
medan jag ruttnar bort 

Du sa för alltid 
men det tog slut 
och jag är ensam nu 

10 kommentarer:

  1. Detta känns inte alls okej. Absolut ingen annan än du själv är ansvarig för ditt mående och den situationen du har satt dig i. Varför försöka orsaka dåligt samvete?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig lagt över mitt mående på en viss person och inte ens denna texten. Tycker det är väldigt märkligt du skriver det och dessutom anonymt. Hade du vågat stå för dina ord hade du inte varit anonym. Jag har inte lagt över ansvaret på någon annan. Inte ens i detta inlägget. Då tolkar du det fel. Och du vågar ju inte ens stå för dina åsikter.

      Radera
  2. Förstår hur du känner då jag också varit svårt sjuk psykiskt men samtidigt så måste man inse att vissa måste distansera sig för att dom själva kan börja må dåligt och det kan man inte klandra någon för. Jag förlorade alla mina kompisar när jag blev sjuk och jag var så arg på dom i många många år tills jag insåg att dom var tvungna att att ta avstånd från mig för att mitt mående påverkade dom negativt. Folk har rätt att ta avstånd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig sagt folk inte har rätt att ta avstånd. Jag har själv behövt det. Men det är roligt hur anonyma människor som inte ens kan stå för sina ord lägger sig i mitt liv och mina känslor. Jag har rätt att känna mig lämnad för det är mina känslor. En anonym person (vem du nu än är..) som har noll koll på vem jag syftar på kanske bara kan låta bli att kommentera? Hade du vågat stå för dina ord hade det varit en sak men att gömma sig bakom anonymitet är så lågt.

      Jag har själv varit den som lämnat. Som tagit avstånd och ingenstans i denna texten säger jag att det inte är okej men jag har rätt till mina känslor precis som alla andra. Stå för dina ord nästa gång eller skriv till mig privat om du vågar det. Uppenbarligen verkar något i denna text störa dig och det kanske säger mer om dig än mig.

      Radera
    2. Jag fick inte upp någon ruta att skriva namn i på min huawei, det kanske ser annorlunda ut på datorn?
      Nej jag känner såklart inte till din situation eller vem det handlar om, jag tyckte bara att din text lät onödigt hård och skuldbeläggande och jag ville bara ge mitt perspektiv. Ja, texten stör mig för att personen som du pratar om kanske aldrig läser den men andra människor som har varit tvungna att ta avstånd kanske gör det och känner skuld över att dom tvingats lämna någon.

      Jag är inte ute efter en konflikt. Jag har följt dig och hejat på dig i många år men den här gången höll jag helt enkelt inte med dig, agree to disagree?
      Jag hoppas att du mår bättre så småningom, det är du värd efter allt som hänt. Menade inget illa med min kommentar så du vet.

      Radera
    3. Okej men då skulle en ju typ inte kunna skriva om saker alls egentligen? För du vet inte vad andra personer som läser gått igenom och vet inte om de tar illa upp? Min text var ju riktad åt mina upplevelser och hur jag haft det. Jag skrev ingenstans att folk inte får ta avstånd pga dåligt mående eller vad som helst. Men att resonera att folk kan ta illa upp låter lite kränkt varning. Vi kan inte sluta skriva om allt. Det var ju inte så att jag skrev om att ingen någonsin får ta avstånd från människor utan det jag skrev handlar om mina upplevelser och känslor. Som jag har rätt till. Är inte heller ute efter att bråka men jag måste ju få dela med mig av tankar om det jag gått igenom? Jag skrev aldrig i texten att folk inte får ta avstånd och jag skuldbelagde inte någon. Jag sa aldrig att mitt mående beror på att den personen lämnade mig och jag har ALDRIG sagt att folk inte får ta avstånd dö som sagt har jag behövt det själv. Jag är inte arg men jag måste få besvara mina kommentarer på bloggen också

      Radera
    4. Jag sa bara att man kan uppfatta din text som skuldbeläggande. Vi håller uppenbarligen inte med varandra så vi lägger ner det här och jag skall inte kommentera något mer på din blogg hädanefter.

      Radera
    5. Men snälla.. jag måste få besvara kommentarer utan att du ska bli sur? Allt kan uppfattas fel av andra. Ingen vet vad andra reagerar på eller tycker är jobbigt. Min mening var inte att skuldbelägga någon. Inte dig här i kommentarer heller. Men kommentera inte om du inte vill. Men med det sagt, allt kan vara jobbigt för andra att läsa men min mening var aldrig att lägga skuld på någon. Godkväll

      Radera
    6. Jag är inte sur, vi verkar missuppfatta varandra rätt rejält haha

      Radera

Please, be kind. Jag har ett tungt hjärta. Kram